Satser på fremtiden

Callum Tyler (21) er snart ferdig med sin læretid hos Røyrås Treindustri. Til høsten venter fagprøven. – For oss er det et naturlig samfunnsansvar å ha fokus på lærlinger, sier Andreas Lie, daglig leder ved Røyrås Treindustri. 

21-åringen fra Kristiansand er halvveis gjennom sin arbeidsdag da han setter seg ned for å oppsummere sin tid hos en av landets ledende produsenter av treemballasje.

– Det jeg gjør en vanlig arbeidsdag er å styre «min maskin» som er en del av en svær produksjonslinje. Vår jobb er å få levert de beste produktene på en effektiv måte, forteller Callum Tyler. Han har de siste 2 årene jobbet som produksjonsteknikker hos Røyrås Treindustri.

– Vi levere treemballasje som er spesialtilpasset kundens behov. Kundene våre krever høy kvalitet på våre produkter og at de leveres raskt. Jeg trives veldig godt her, forteller han.

Samfunnsansvar

Lærlinger har vært et viktig fokus for bedriften som i dag teller 35 ansatte og er plassert i Finsland i Agder. I 2019 var det tre lærlinger hos Røyrås Treindustri. To av disse har fullført læretiden og fått fagbrev. Lærlingene kommer fra Agder Tresenter, som er trevarebransjens knutepunkt på Agder og opplæringskontor for Røyrås Treindustri.

– Det å ha fokus på lærlinger er et viktig samfunnsansvar. Fordi man hjelper ungdommer til å få et fagbrev og de får arbeidserfaring, forteller daglig leder ved Røyrås Treindustri, Andreas Lie.

Lie ramser også opp flere fordeler:

  1. Ansatte som kan tilpasse seg våre maskiner.
  2. Ansatte som allerede har lært seg vår produksjonslinje.
  3. Jevn tilgang på ansatte som er dedikerte og motiverte.

– Vi er framtiden

Motivert er også Callum Tyler. Til høsten venter fagprøven og mer jobbing hos Røyrås Treindustri. Han er ikke den eneste lærlingen i bedriften. Rett før sommeren tok en av hans tidligere kollegaer fagprøve, og fikk senere fast jobb hos en av kundene til Røyrås Treindustri.

– Jeg har ingen planer å reise noe sted. Jeg trives veldig godt og miljøet er bra, sier han.

–  Det er mange bedrifter som krever at du har arbeidserfaring. Så jeg er veldig fornøyd med å ha vært her i to år. Det er vi unge som er framtiden, og det å ha fokus på lærlinger er viktig, sier Tyler.

Økt produksjon

Røyrås Treindustri har opplevd en solid vekst i produksjon og omsetning. Treemballasje i høy kvalitet og som leveres til rett tid er etterspurt. Hos Røyrås Treindustri skjer dette i samarbeid mellom en moderne maskinpark og dyktige, engasjerte ansatte.

– Jeg ser en fordel med å kunne lære opp ansatte selv. Man ser at de vokser på oppgaven gjennom læretiden og etter at dem har fått fagbrev. De står sterke som arbeidstakere hos oss og hos andre. Vi ønsker også å øke bransjens anseelse med å utdanne fagfolk til vår industri, forteller Andreas Lie.

I 2019 produserte Røyrås Treindustri:

  • Mer enn 500.000 paller
  • Ca. 15.000 kasser
  • 600.000 labanker 
  • Brukte ca. 25.000 kubikk trelast